cazare pensiunea floare de colti baia mare
restaurant pensiunea floare de colti baia mare
tarife pensiunea floare de colti baia mare
rezervare pensiunea floare de colti baia mare
contact pensiunea floare de colti baia mare
galerie foto pensiunea floare de colti baia mare
turism maramures pensiunea floare de colti baia mare

Suntem membri ai Retelei de Turism de Nord Vest din cadrul NETIMM
NETIMM TURISM Nord Vest


Baia Mare

Municipiul Baia Mare, resedinta judetului Maramures, important centru administativ, economic, comercial si cultural, dezvaluie lumii intregi ca traditia si modernismul se pot manifesta intr-o simbioza perfecta. Monumentele de arhitectura moderna se imbina deosebit de placut cu cele de arhitectura medievala, tocmai aceasta armonie arhitectonica oferind o pata de culoare orasului Baia Mare.

Aici, in nordul tarii, a crescut din cele mai vechi timpuri o fascinanta civilizatie a lemnului. O marturie profunda a acestei afirmatii este Muzeul Etnografic din Baia Mare, un muzeu in aer liber constituit din felurite gospodarii taranesti, adevarate bijuterii din lemn. Insa prima piesa a acestui muzeu o constituie Biserica de lemn construita de mesterii populari in Chechis in secolul 17, exponat medieval care astazi, alcatuieste impreuna cu celelalte gospodarii taranesti, Muzeul etnografic din Baia Mare. Alte atractii turistice cu aer medieval din municipiul Baia Mare sunt Biserica Sf. Treime, un lacas de cult medieval in stil baroc, Casa Iancu de Hunedoara, terminata de Matei Corvin la sf secolului 15 insa inceputa de Iancu de Hunedoara pentru sotia sa Elisabeta, Turnul lui Stefan, ridicat de Iancu de Hunedoara, in stil gotic, folosit multa vreme la supravegherea strategica a orasului si paza contra incendiilor. Alte puncte turistice incarcate cu istorie sunt: Localul Monetariei, azi sediul Muzeului Judetean Maramures si Turnul Macelarilor despre care legenda spune ca de acolo s-ar fi tras glontul care l-a ucis pe Pintea Viteazul.

Dincolo de multitudinea monumentelor arhitecturale medievale, municipiul Baia Mare adaposteste o sumedenie de alte repere arhitectonice moderne de neocolit: Catedrala Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului al carei interior are o valoare artistica considerabila, Casa de Cultura, gazda manifestatiilor culturale si politice din orasul Baia Mare, Prefectura Judetului Maramures, cea mai reprezentativa constructie moderna care pastreaza totusi specificul arhitecturii traditionale maramuresene si Teatrul Dramatic, o cladire proeminenta ca stil si proportie.

Monumentele arhitectonice din municipiul Baia Mare se gasesc intr-o armonie perfecta cu vegetatia abundenta, explozia de culoare si parfumul florilor. Locul lor aparte este Expo Flora, expozitie organizata cu ocazia unui important eveniment anual Sarbatoarea Castanelor, o emblema a judetului Maramures.


cazare baia mare pensiuni hoteluri restaurante baruri
cazare baia mare pensiuni hoteluri restaurante baruri
cazare baia mare pensiuni hoteluri restaurante baruri
cazare baia mare pensiuni hoteluri restaurante baruri
harta site
© copyright 2011  Pensiunea Floare de Colti


Cazare hoteluri pensiuni
cazare pensiuni hoteluri